Je to řešení, které jsme hledali po celé planetě už od covidu, říká o Eat Smart šéfkuchař Filip Sajler

Cena obědů se v průměru vyšplhala už na 180 korun, v Praze přesáhla 200. Krabičkové řešení Eat Smart se při srovnatelné kvalitě dostává pod 100, resp. 150 korun a ve firmách poslouží i bez kuchyně a kuchařů.
Je to řešení, které jsme hledali po celé planetě už od covidu, říká o Eat Smart šéfkuchař Filip Sajler

PRAHA  Eat Smart dokáže plnohodnotně nahradit firemní kantýnu, výdejnu nebo dovoz jídla. Zaměstnavatelům radikálně snižuje investiční náklady, bez nutnosti získávat jakákoliv povolení dostanou plnohodnotné firemní stravování a ušetří dnes drahé metry čtvereční. Eat Smart funguje v technologických, logistických nebo automotive firmách se stovkami zaměstnanců, a to i ve směnném provozu. Za projektem stojí oblíbený televizní šéfkuchař Filip Sajler, jehož jsme se zeptali na podrobnosti.

Obědy jsou v Česku fenomén, na západě se obzvlášť v pracovním týdnu moc nenosí, zvykem je sandwich, nebo něco podobně zástupného. Náš systém poledních menu v restauracích, k němuž si někteří dopřejí třeba i pivo, je někde úplně jinde. 

Obědy v Česku jsou fenomén, ale s růstem cen v restauracích se otevírá poptávka po rychlém, ale kvalitním řešení za dobrou cenu. Právě tím směrem jdeme s Eat Smart rychlý, moderní a dostupný oběd bez kompromisu.

Chápu, že pro firmu je výhodnější, když zaměstnanec nikam neodchází, nají se přímo v práci a neztrácí tak čas na cestě. Na druhou stranu procházka podpoří trávení a pomůže pročistit hlavu, takže člověk může být poté efektivnější.

Vidíme trend, že lidé chtějí strávit v práci čas efektivně. Všude, kde zavádí Eat Smart řešení, je to o nej kvalitě, dostupnosti, pestrosti, ale i čase. Ten čas, který byste strávili někde na cestě nebo dlouhým docházením, můžete strávit s kolegy v klidu u dobrého oběda. Vytváří to komunitní prostředí v práci, kde se všichni potkávají. I v tom je Eat Smart úspěšné, tvoříme nový standard a dostupnost jídla pro každého 24/7.

V místě, kde není nabídka stravovacích zařízení, je člověk odkázán na dovážku, a tedy především pizzu, burgery a Bún bò Nam Bộ. V tu chvíli bych Eat Smart rád využil.

Ano, Eat Smart je nonstop dostupné kvalitní jídlo. Otevřu si aplikaci, přidám platební metodu a jím. Mohu se spolehnout na stejný standard po celý den, je jedno, jestli si dám jídlo v poledne, nebo v noci. A ještě mohu donést jídlo domu, a být za hrdinu, happy wife happy life (směje se). 

Co se v krabičkách nachází? Jakým způsobem jste vybírali jídlo?

Naše osmitýdenní menu a rotace jídel je natolik pestrá, že máte radost z jídla, ať už milujete českou klasiku, italskou pastu, asijská jídla nebo máte jiné preference. Jsem rád, že se nám to daří a přesvědčili jsme už desítky klientů. Stále přinášíme novinky a máme sezónní nabídku, Eat Smart je skutečné řešení pro firemní stravování.

Jak zohledňujete různé intolerance, veganství, alergie a podobné komplikace? Je rozdíl, jestli jí žena nebo muž?

Aplikace Eat Smart nabízí preference. Vždy myslíme na alergie a vegetariány, je to důležité. Výběr je pestrý a klienti nás za něj chválí, ale vždy pracujeme na další nabídce. Nabízíme širokou škálu jídel, nají se tedy milovníci masa i vegani. Portfolio Cibule Bistro je široké od českých klasických jídel, přes etnické primárně Asie, středomoří a TexMex, po veganská a vegetariánská jídla. Dnes máme osmitýdenní menu 88 jídel, polévky a sezónní nabídku. 

Popište, jak funguje aplikace. 

Je ta jako rodinný Apple učet k tomu naše chytrá lednice a skvělé jídlo. Je to food tech řešení, které stojí primárně na surovinách, ale taky komplet českém vývoji. Aplikaci si stáhnete do telefonu, zvolíte si platební metodu Apple Pay, Google pay nebo platební kartu. Je kompatibilní s  benefičními kartami jako UP, Pluxee nebo Ederned. Dále umíme párování nebo API propojení s firemním účtem nebo kartou a pracujeme ještě na kreditním systému a cash back, takže z pohledu firemních klientů umíme již skoro všechna běžná řešení. V apce uživatel vidí všechno o své spotřebě, menu na aktuální a následující týden, novinky, může si volit své parametry jako alergeny a přidáváme stále další možnosti. Pro zaměstnavatele máme vlastní část, kde mohou administrovat a sledovat data dle potřeby a spokojenost zaměstnanců.

Jak funguje distribuce jídla? Stojí na automatech?

Vše stojí na naší Eat Smart chytré lednici, kam každý týden, nebo ve vybrané dny dle spotřeby, zavážíme naše čerstvé jídlo z Cibule Bistro. Je to zásadní food tech investice, jež zahrnuje jídlo bez kompromisu, chytrou lednici, aplikaci a klientský servis.

Kde je služba dostupná? 

Dnes jsme již v celém Česku. Rychle instalujeme a obsluhujeme zákazníky z výroby, logistiky, automotive office center, škol a nově řešíme i státní správu. Chceme být všude, kde je potřeba skvělé jídlo bez kompromisu 24/7.

Co jednorázové krabičky, které po jídlech zbydou? Neuvažujete o nějakém způsobu recyklace, nebo využití rozložitelných plastů?

Všechny naše obaly jsou monoplast a jsou 100% recyklovatelné, je to aktuálně nejlepší řešení, se kterým umí pracovat i waste management v Česku. Nové obaly máme v inovačním plánu a stále je testujeme. Až bude správný dodavatel nebo řešení a trh bude připraven, rádi to uvedeme, téma to pro nás je. Jídlo mimochodem doprodáváme v systému slev a to, které zůstane, pomáhá potřebným. Nic nevyhazujeme.

Šéfkuchař Vašich kvalit jistě chápe estetický rozměr pokrmu, jak to vypadá v tomto případě?

I v krabičce to musí vypadat. I to je unikátní, přidáváme doplňky a různé omáčky, naši tatarku, smaženou cibulku, parmazán a další doplňky.

Jak se díváte na vesmírné jídlo” v prášku, nebo nutriční nápoje a jak se vůči nim vymezuje Eat Smart? 

U nás je hlavním cílem chuť, nechceme dělat kompromis v kvalitě a servisu. Technologie a inovace musí sloužit zákaznické spokojenosti, a to je klíčové. Základem je náš úžasný kuchařský tým, poctivě vybírané suroviny a že vaříme z našeho vývaru Cibule Bistro. Pak je tam skandinávská technologie a metody jako sous vide, cook & chill. Jídlo chutná, má výživovou hodnotu a je vařeno bez zbytečných průmyslových úprav a přidaných látek. Jsme v tom první a musíme to stále všem vysvětlovat, neb nedůvěra zákazníků je vysoká. Děláme to prostě od základu a poctivě s odkazem na chytrá a udržitelná řešení.

Filip Sajler se narodil v roce 1979 v Praze. Zkušenosti s vařením sbíral v restauracích a cateringových společnostech v Thajsku, Itálii, Španělsku, Norsku, Londýně a New Yorku. Absolvoval stáže u šéfkuchařů michelinských restaurací – u Yannicka Alléno, Armanda Arnanda a Norberta Niederkopflera. Proslavil se gastronomickým pořadem Kluci v akci, vysílaným v České televizi. Stal se zakladatelem a CEO ve společnosti Perfect Canteen & Perfect Catering, soustředí se na firemní kantýny, moderní firemní stravování a prémiový catering.

Eat Smart

Další články

Načítáme další články…

Generální partner

Hlavní partner

Mediální partner

Nastavení ukládaní cookies

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k umožnění funkcionalit sociálních sítí a k analýze provozu webových stránek. Informace o provozu a užívání webových stránek Vámi jsou sdíleny s našimi sociálními sítěmi, reklamními a analytickými partnery, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které o Vás sesbírali při užívání jejich služeb.

Vlastní

Vlastní nastavení cookies